Tijd voor massage

massage

Als je een massage bij mij boekt kun je er zeker van zijn dat je de tijd krijgt om helemaal te zakken in ontspanning. Terwijl ik de ruimte klaarmaak (ja, ik kom aan huis 😀 ), de zachte doeken neerleg en de olie en de heerlijke ballen van himalayazout opwarm kunnen we elkaar een klein beetje leren kennen en heb je ruimte om te vertellen over je zwangerschap op bevalling.

Daarna help ik je een houding te vinden die prettig is, soms heerlijk ondersteund door kussens. Als je ligt vraag ik je eerst even contact te maken met je eigen lijf en -als je zwanger bent- je baby. Jezelf toestaan je over te geven aan een moment van ontvangen en loslaten kan al veel doen.

En na je mij toestemming hebt gegeven dat ik je mag aanraken begin ik de massage. En tijdens die massage kun je stil zijn of vertellen over je ervaringen. Emoties die opkomen mogen er zijn, want tjee… wat gebeurt er veel tijdens de zwangerschap en erna…(Pijnlijke) spieren en bindweefsel worden bewogen, gewiegd en gestrekt. Met warme, verzorgende olie, of met de warme zoutballen maak ik je spieren los. Je lichaam zakt stukje bij beetje steeds dieper in ontspanning. En daarmee ook je geest. Plekken die aandacht vragen krijgen wat extra warmte en aanraking, zodat ook hier verzachting kan komen. Regelmatig hoor ik aan de adem dat de vrouw even wegdoezelt. Laat maar los…